17:00

Värmbols FC

Referat

Referat: IF Karlstad Fotbollutveckling - Värmbols FC

Inför dagens match mot Värmbol stod det klart att kvalplatsen var ouppnåerligt för U-laget. Adolfsbergs seger över Strömtorp gör att de som sämst blir tvåa i serien. Huruvida detta gjorde något med inställningen till matchen är omöjligt att svara på. Ett inte ovanligt talesätt är att inställning slår klass och det kan finnas något i det. Klart är att Värmbol idag hade en hetare vilja och krigade om varje kvadratdecimeter på planen. Laget visste att en förlust i dagens match skulle sätta dem i ett tufft läge inför seriens två sista omgångar.

Trots ett fantatstiskt höstväder spelades matchen inomhus i domen på Våxnäs. Orsaken var att dett myckna regnandet gjorde gräsplanerna på Våxnäs för blöta för att kunna spela på dem.

Matchen börjar med stor dominans från U-lagets sida. Konstgräset slets överhuvudtaget på hemmalagets planhalva de första 5 minuterna. Det skapas även några lägen som med bättre kvalitet på sista passet eller avslutet kunde ha gett en tidig hemmaledning. Värnbol ligger väl samlade i och strax utanför det egna straffområde. Ett mål där kunde kanske gett matchen en annan utgång, men återigen så är det spekulationer. Efter 10 minuter har Värmbol tagits sig upp till vår kortlinje och där får de lite slumpmässigt med sig en hörna. Hörnan slås nära mållinjen och går över centrala klungan av spelare och dimper ner på en hemmaspelares fot och rullar in i eget mål. Efter det spelas säsongens 20 jobbigaste minuter. De tmesta går emot, vi bjuder Värmbol på frilägen, bollen studsar Värmbols väg och de gör 3 mål. Det kunde även ha blivit ett 5-0 mål innan paus om inte Henrik räddat ett friläge.

Även om det inte är slut innan slutsignalen ljuder, så är fyra måls underläge en kraftig uppförsbacke. I andra halvlek fortsätter Värmbol att ligga rätt i defensiven, kriga för varandra och vara sylvassa i omsttällningsspelet. Blåsvart har mest bollinnehav, men skapar väldigt få klara målchanser. Värmbols målvakt sätts aldrig på några svårare prov än några skott utamför målramen och några lösa mitt på honom. Det blir inga fler mål i andra halvlek och matchen slutar med en 0-4 förlust.

En match att lägga bakom oss och vi får istället se fram emot nästa helgs kluriga bortamatch mot KB Karlskoga. KB Karlskoga har lagt in en rejäl höstspurt som fortfarande ger dem chans att ta sig upp till en kvalplats.